Het laatste nieuws van Nieuwe Energie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuwe Energie
Nieuwsbrief
 
26 juni 2024
In deze nieuwsbrief:
1. Mogelijkheden van microturbines belicht
2. 'Hoe meer zonnepanelen op daken, hoe beter' 
3. Afsluiting stookseizoen 2023-2024 
4. 'Wees een rupsje nooitgenoeg voor klimaat en energie'
5. Een warmtepomp op zonne-energie
6. Bekijk de webinars van Energieloket Haarlemmermeer
7. Volg ons op social media!
 
Mogelijkheden van microturbines belicht
Microturbine
Boerenwindmolens of microturbines: deze kleine windturbines van maximaal 15 meter dragen bij aan de opwek van duurzame elektriciteit. Met het zogenoemde Ontwerp Beleidskader Microturbines willen burgemeester en wethouders duidelijkheid bieden aan ondernemers over de mogelijkheden van microturbines.
Lees meer
 
'Hoe meer zonnepanelen op daken, hoe beter'
Zonnepanelen op agrarisch dak
Het aantal daken met zonnepanelen in Haarlemmermeer groeit flink. Wat wethouder Charlotte van der Meij (Klimaat & Energie) betreft mag er nog veel meer bij. Om dat voor elkaar te krijgen is er nu de Aanpak Zon op Dak 2024-2026. Hierin staat beschreven hoe de gemeente zich de komende jaren inzet voor zonne-opwek op daken en hoe zij inwoners en ondernemers die aan de slag willen met zonnepanelen juiste hulp en ondersteuning biedt.   
Lees verder
 
Afsluiting stookseizoen 2023-2024
Afsluiting stookseizoen
Vorige week sloot Energiebank Haarlemmermeer het stookseizoen van 2023-2024 feestelijk af. Energiecoaches, de coördinator, het bestuur en andere betrokkenen kwamen bij elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. In totaal hielp Energiebank Haarlemmermeer het afgelopen stookseizoen 373 huishoudens met coaching en fixacties. Help jij ze komend stookseizoen nog meer huishoudens te helpen? Word ook energiecoach!
Lees meer
 
'Wees een rupsje nooitgenoeg voor klimaat en energie'
Windmolens in Haarlemmermeer
De bevolking en de economie groeien in Haarlemmermeer, maar de CO2-uitstoot neemt af. Dat blijkt uit de Energie- en Klimaatmonitor 2022-2023. Toch hebben we nog een lange weg te gaan. Vooral als het gaat om het aardgasvrij maken van woningen, energiebesparing en de verdere CO2 vermindering. 
Lees meer
 
Een warmtepomp op zonne-energie
Foto: Jur Engelchor
Steeds meer mensen nemen stappen om hun huis te verduurzamen. Ook in Haarlemmermeer zijn bewoners goed op weg. Wie zijn deze bewoners en welke maatregelen hebben ze uitgevoerd? Deze keer deelt Energieloket Haarlemmermeer de ervaringen van Arjen Wols. Hij woont in een jaren 80-woning in het Hoofddorpse Overbos en is al sinds 2017 van het gas af.
Lees Arjens ervaring
 
Bekijk de webinars van Energieloket Haarlemmermeer
Webinars van het Energieloket
Energieloket Haarlemmermeer houdt regelmatig webinars. De webinars organiseren ze zelf of samen met hun partners. Op hun website hebben ze een overzicht met de laatste webinars die je gratis terug kan kijken. 
Bekijk de webinars
 
Volg ons op social media!
Nieuwe Energie
Volg je ons al op Facebook of X? Bezoek onze sociale media voor updates over nieuwe energie, tips om energie te besparen en inspirerende verhalen van inwoners van Haarlemmermeer. 
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
X   X