Het laatste nieuws uit Stadscentrum Hoofddorp
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
20 juni 2024
In deze nieuwsbrief
1. Groen licht voor woningbouw Sem en TROM
2. Fietsers in Hoofddorp tijdelijk om Hyde Park heen
3. Start werkzaamheden Raadhuisplein
4. Eerste deelauto’s in Hyde Park
 
Groen licht voor woningbouw Sem en TROM
Woningbouw Sem en TROM
Gebouw Sem komt op het parkeerterrein tussen de Nieuweweg, de Kruisweg en het Raadhuisplein. TROM komt op de plek van de vroegere V&D, aan het Dik Tromplein. Om deze twee appartementsgebouwen te kunnen bouwen, zijn nieuwe bestemmingsplannen vastgesteld. Tegen dit besluit zijn beroepen ingediend. Op 5 juni heeft de Raad van State alle beroepen afgewezen. Hierdoor zijn de plannen nu onherroepelijk.
Wat betekent dit?
 
Fietsers in Hoofddorp tijdelijk om Hyde Park heen
Fietspad
Hyde Park Hoofddorp B.V. start met het voorbereiden van woonblok Victoria. Door de beperkte ruimte tijdens de werkzaamheden is het niet meer veilig om erlangs te fietsen. Vanaf juli komen er omleidingen voor de route tussen Hoofddorp station en Stadscentrum Hoofddorp. Ondanks het feit dat dit een belangrijke verbinding is, worden fietsers óm Hyde Park heen geleid. Voor deze omleiding is een verkeersbesluit nodig en deze is nu gepubliceerd.
Lees meer
 
Start werkzaamheden Raadhuisplein
Raadhuisplein
Deze maand starten de eerste werkzaamheden rondom het Raadhuisplein. Er wordt gewerkt aan kabels en leidingen, maar ook de bouw van woongebouw Sem op het Apriscoterrein en het nieuwe gemeentehuis komt in zicht. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van het Raadhuisplein. Alle woningen, bedrijven, winkels en culturele instellingen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Wel worden looproutes anders en wordt het fietsverkeer omgeleid.
Over de werkzaamheden
 
Eerste deelauto’s in Hyde Park
Deelautopilot Hyde Park
Het is sinds kort mogelijk om deelauto’s te huren in Hyde Park in Stadscentrum Hoofddorp. De deelauto’s van MyWheels staan er in opdracht van ontwikkelaar Hyde Park Hoofddorp B.V. Eerder dit jaar werden er afspraken gemaakt met de gemeente over het aanbieden van de deelauto’s. Voor de eerste drie jaar zal dit in de vorm van een pilot zijn. Wethouders Marja Ruigrok en Jurgen Nobel startten de deelautopilot symbolisch op 4 juni.
Meer lezen
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
X   X