Het laatste nieuws van Nieuwe Energie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuwe Energie
Nieuwsbrief
 
26 maart 2024
In deze nieuwsbrief:
1. Terugblik Dag van de Wind
2. Drie organisaties helpen de Energiebank met fixen
3. Energiecoöperatie Nieuw-Vennep Zuid
4. Deel jouw duurzame verhaal
5. Laat geen geld liggen!
6. Volg ons op social media
 
Terugblik Dag van de Wind 
We blikken terug op een geslaagde Dag van de Wind! Zaterdag 16 maart waren bezoekers welkom op de informatiemarkt in Buitenkaag. Ook konden zij interviews bijwonen en met experts in gesprek tijdens themasessies. Vanaf 8 april komt het verslag van de Dag van de Wind op het platform Wind op Land te staan. Tot 29 april is er de mogelijkheid om hierop te reageren. 
Naar Wind op Land
 
Drie organisaties helpen de Energiebank met fixen
Afgelopen weken hielpen studenten van het Nova College, bestuursleden van Vereniging Huurders Haarlemmermeer en medewerkers van Valcon inwoners van Haarlemmermeer met het nemen van energiebesparende maatregelen. De Energiebank organiseert één middag waarop deelnemers worden opgeleid tot fixer. Daarna kunnen zij direct aan de slag bij huishoudens in Haarlemmermeer. Wil jij ook samen met je collega's energiearmoede helpen verkleinen?
Meer informatie
 
Energiecoöperatie Nieuw-Vennep Zuid
In november 2023 is energiecoöperatie Nieuw-Vennep Zuid opgericht. Wat wil de energiecoöperatie bereiken en waarom is dit belangrijk voor ondernemers? We spreken mede oprichter Peter Bokhorst over de plannen. Peter: ‘Met de energiecoöperatie bekijken we de mogelijkheden voor bedrijven voor het lokaal opwekken en gebruiken van energie. Gunstiger voor de stroomtarieven én beter voor de congestie op het net.’
Lees verder
 
Deel jouw duurzame verhaal
We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Daarover interviewen we verschillende Haarlemmermeerders. Deel jij jouw duurzame verhaal met ons? Heb je bijvoorbeeld je huis laten isoleren, zonnepanelen aangeschaft, woon je aardgasvrij of ben je op een andere manier bezig met de energietransitie? Laat het ons weten! We delen jouw verhaal graag. 
Ik wil mijn verhaal delen
 
Laat geen geld liggen!
Heb jij een laag inkomen? Dan kan het zijn dat je recht hebt op €1.300 energietoeslag. Klik hieronder op 'Energietoeslag aanvragen' en kijk of jij aan de voorwaarden voldoet. Je hebt nog tot 1 juli 2024 om de energietoeslag aan te vragen. 
Energietoeslag aanvragen
 
Volg ons op social media!
Volg je ons al op Facebook of X? Bezoek onze sociale media voor updates over nieuwe energie, tips om energie te besparen en inspirerende verhalen van inwoners van Haarlemmermeer. 
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
X   X