Het laatste nieuws van Nieuwe Energie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuwe Energie
Nieuwsbrief
 
24 januari 2024
In deze nieuwsbrief:
1. Van klant naar coach: Sara helpt nu anderen besparen
2. Inkoopactie duurzame maatregelen
3. Beleid voor kleine windturbines
4. Energietoeslag en Noodfonds
5. Wonen zonder aardgas: 'Ik ben om door het comfort' 
6. Volg ons op social media
 
Van klant naar coach: Sara helpt nu anderen besparen
Sara (56) weet hoe het is om zuinig om te moeten gaan met geld. Ze heeft drie jaar in de schuldsanering gezeten. Sara: “Mijn werkgever ging failliet. Dan kom je in een gat terecht en daardoor in de problemen. Het was pittig, maar gelukkig werd ik goed ondersteund. Nu wil ik zelf ondersteuning bieden aan anderen in een slechte financiële situatie. Bij Energiebank Haarlemmermeer kan dat.”
Lees Sara's verhaal
 
Inkoopactie duurzame maatregelen 
Heb je een koopwoning? Dan kun je je tot en met 4 februari 2024 inschrijven voor de inkoopactie van het Energieloket Haarlemmermeer en Winst uit je woning. Deze actie richt zich op verschillende duurzame maatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie, isolatieglas, warmtepompen en zonnepanelen. De actie scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk. Daarnaast zijn de installateurs en uitvoerders streng geselecteerd op prijs, kwaliteit en service. 
Meer informatie
 
Beleid voor kleine windturbines 
Boerenmolens of microturbines, zo worden de kleine windturbines ook wel genoemd. De provincie Noord-Holland geeft sinds 2020 groen licht voor deze windmolentjes in het buitengebied, met een maximale hoogte van 15 meter. Vooral boeren vinden dit interessant. Het is aan de gemeente om te bepalen of en hoe ze die kleine windturbines willen toestaan.
Meer informatie
 
Energietoeslag en Noodfonds 
Mensen met een laag inkomen kunnen tot en met zondag 30 juni 2024 energietoeslag aanvragen. De energietoeslag is 1.300 euro netto per huishouden en wordt uitbetaald door de gemeente. Ook is het Noodfonds Energie open voor aanvragen. Het Noodfonds Energie is er voor jouw huishouden als je inkomen niet hoog is, maar je wel veel moet betalen voor energie. Je kunt voor 6 maanden een lagere energierekening krijgen.
Meer informatie over de energietoeslag
 
Wonen zonder aardgas: 'Ik ben om door het comfort'
Je hebt verschillende types warmtepomp; de ene werkt op lucht, de ander op water, en die van Rogier en Aglaia gaat 100 meter de grond in. Daardoor wordt in de zomer warmte opgeslagen en in de winter koude temperatuur opgeslagen. Het is dus een verwarmings- én koelsysteem. Hoe bevalt dat aardgasvrij wonen, wat levert het op en wat zijn handige tips? We spreken bewoners Rogier en Aglaia uit Spaarndam.   
Lees het verhaal van Rogier en Aglaia
 
Volg ons op social media!
Volg je ons al op Facebook of X? Bezoek onze sociale media voor updates over nieuwe energie, tips om energie te besparen en inspirerende verhalen van inwoners van Haarlemmermeer. 
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
X   X