Mercator | Jongerenplek | Veldbloemstraat en meer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuw-Vennep
Nieuwsbrief
 
21 december 2023
In deze nieuwsbrief
1. Akkoord over bouw Mercator in centrum van Nieuw-Vennep
2. Het Westerdreefkwartier is af
3. De bouw van 43 woningen aan de Veldbloemstraat
4. Jongerenplek Nieuw-Vennep
5. Klankbordgroep Nieuw-Vennep-West denkt en doet mee
6. Wijkvernieuwing Welgelegen
 
Akkoord over bouw Mercator in centrum van Nieuw-Vennep
Goed nieuws voor Nieuw-Vennep. Vooral voor de bewoners en de ondernemers van het centrumgebied De Nieuwe Kom: de gemeente en projectontwikkelaars Wilma Wonen en Green Real Estate gaan een overeenkomst aan voor het plan Mercator. Burgemeester en wethouders hebben hiermee ingestemd op 19 december.
Lees meer over het akkoord
 
Het Westerdreefkwartier is af
Een foto van het Westerdreefkwartier
De afgelopen drie jaar werkte ontwikkelaar Van Wijnen hard aan het Westerdreefkwartier. Op de oude plek van drukkerij Argo bouwde Van Wijnen 90 koopappartementen en 40 huurappartementen verdeeld over meerdere gebouwen. Daarnaast bouwden zij 6 eengezinswoningen en een parkeerkelder voor bewoners. Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd. Het Westerdreefkwartier is onderdeel van het Pionier-Bolsterrein.
Lees meer over het Westerdreefkwartier
 
De bouw van 43 woningen aan de Veldbloemstraat
Een foto van de bouw van de woningen aan de Veldbloemstraat
Woningcorporatie Ymere bouwt 43 permanente sociale huurwoningen aan de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep. Naar verwachting worden de woningen in mei 2024 opgeleverd. Het streven is om dan ook de openbare ruimte gereed te hebben. 
Lees meer over de Veldbloemstraat
 
Jongerenplek Nieuw-Vennep
Een foto van de jongerenplek van nu
Buurtbewoners ervaren enige overlast door jongeren in de buurt van het Herbert Vissers College. We zoeken samen graag naar een oplossing. Een groep Bestuurskunde studenten van de Hogeschool van Amsterdam heeft de opdracht gekregen om het vraagstuk met een frisse blik te bekijken. En te onderzoeken waarom de jongeren overlast veroorzaken. 
Lees meer over de jongerenplek
 
Klankbordgroep Nieuw-Vennep-West denkt en doet mee
Een foto van de bijeenkomst van de klankbordgroep
Op woensdag 15 november 2023 was er een actieve werksessie met de klankbordgroep Nieuw-Vennep-West. De klankbordgroepleden dachten en deden mee over twee onderwerpen: voorzieningen en verkeer. Er werd in twee groepen gewerkt waarbij men op een kaart zijn/haar ideeën kon intekenen.
Lees meer over de klankbordgroep
 
Wijkvernieuwing Welgelegen
Luchtfoto van de wijk Welgelegen
Samen met ingenieursbureau Iv-Infra zijn we druk bezig met het maken van het definitief ontwerp voor de openbare ruimte van de wijk Welgelegen. Op 3 plekken in de wijk gaan we samen met een aantal bewoners het openbaar groen inrichten. We hebben bewoners gevraagd om zich hiervoor aan te melden in een ‘klankbordgroep’. Het meedenken en meepraten begint in januari 2024.
Lees meer over Welgelegen
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
X   X
Linkedin   LinkedIn