Het laatste nieuws van Nieuwe Energie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuwe Energie
Nieuwsbrief
 
7 november 2023
In deze nieuwsbrief:
1 Meld je aan als energiecoach
2 Elektriciteitsnet in Haarlemmermeer te vol
3 Op weg naar aardgasvrij
4. Inkoopactie
5. Remco is voorzitter bij de Energiebank
 
Meld je aan als Energiecoach
Kom jij de Energiebank versterken? Als energiecoach help je om grip te krijgen op het energieverbruik. Je bezoekt mensen thuis en bespreekt samen met de bewoners de energierekening. Ook laat je zien welke apparaten in huis veel stroom verbruiken, geeft bespaartips en plaatst eenvoudige besparende materialen. Voordat je start, loop je mee met een ervaren coach en volg je een training. De eerstvolgende training start 30 november.
Meer informatie
 
Elektriciteitsnet in Haarlemmermeer te vol
Netbeheerders Liander en TenneT hebben verdere opstopping op het elektriciteitsnet aangekondigd. TenneT voorziet deze zogenoemde netcongestie in de hele provincie Noord-Holland. Liander kondigt specifiek voor de omgeving van het transformatorstation Vijfhuizen in ‘de Liede’ deze congestie aan. De drukte op het net wordt vooral veroorzaakt door snelle ontwikkelingen in een groeiende vraag naar elektriciteit. Dit kan het huidige elektriciteitsnetwerk niet aan. 
Lees verder
 
Op weg naar aardgasvrij
Bij het aardgasvrij maken van een wijk maakt de gemeente samen met inwoners, ondernemers en partners uit de wijk een wijkplan. Tot 2030 wil de gemeente in ieder geval in 5 wijken starten met een wijkplan, namelijk: Floriande-West, Badhoevedorp, Vijfhuizen, Zwanenburg en Rijsenhout. Benieuwd naar de aardgasvrije aanpak in deze wijken? 
Lees meer over wijken aardgasvrij
 
Inkoopactie
Tot en met 4 februari 2024 organiseert het Energieloket Haarlemmermeer een inkoopactie met Winst uit je woning. Deze actie richt zich op verschillende duurzame maatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie, isolatieglas, warmtepompen en zonnepanelen. De actie scheelt een hoop tijd en uitzoekwerk. Op 28 november en 7 december worden er (online) informatieavonden georganiseerd voor verdere informatie over de inkoopactie.  
Meer informatie
 
Remco is voorzitter bij de Energiebank
Remco Pols is per 1 januari 2022 gestart als voorzitter bij de Energiebank Haarlemmermeer. Remco: ‘En dat doe ik graag. Energiebank Haarlemmermeer is een stichting vol ontzettend leuke, ondernemende, enthousiaste mensen die samen een ideaal proberen te realiseren. En we zijn ook gewoon echt iets voor elkaar aan het krijgen. Dat maakt mijn voorzittersrol heel leuk.’
 Lees het verhaal van Remco
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn