11.00 - 15.00 uur | Harmonieplein| Alles over de ontwikkelingen in Nieuw-Vennep
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuw-Vennep
Nieuwsbrief
 
1 juli 2023
In deze nieuwsbrief:
1. Zaterdag 8 juli: Informatiemarkt Nieuw-Vennep
2. De Nieuwe Kom: Tijdelijk groen en recreatie
3. De Nieuwe Kom: Zo gaat het nu met Mercator en het Marktgebouw
4. Pionier-Bolsterrein: Nieuwe weg naast de Helsinkilaan
5. Welgelegen: Alles in één keer
6. PARK21
7. Wonen in Nieuw-Vennep-West
8. Centrum Nieuw-Vennep
9. NMCX Centrum voor Duurzaamheid
 
Een foto van de informatiemarkt in 2022
Informatiemarkt Nieuw-Vennep op zaterdag 8 juli
Op zaterdag 8 juli organiseert gemeente Haarlemmermeer een informatiemarkt voor Nieuw-Vennep. De markt is van 11.00 tot 15.00 uur op het Harmonieplein. Hier kunt u al uw vragen stellen en met medewerkers van de gemeente in gesprek. De informatiemarkt gaat over woningbouw in Nieuw-Vennep. NMCX Centrum voor Duurzaamheid, BIZ Nieuw-Vennep Centrum, Stichting Maatvast en de wijkagenten zijn ook aanwezig. In deze nieuwsbrief lees u alvast het laatste nieuws van een aantal ontwikkelingen in Nieuw-Vennep.
Meer informatie over de markt
 
De Nieuwe Kom: Tijdelijk groen en recreatie
Een foto van het Harmonieplein
De bouw van nieuwe woningen en winkels in het centrum van Nieuw-Vennep vergt een lange adem, ondanks de inzet van de gemeente om dat snel voor elkaar te krijgen. In de tussentijd moet het centrum er wel mooi bij liggen en er moet wat te beleven zijn. Bewoners, ondernemers en de gemeente hebben daarom samen tijdelijke plannen gemaakt voor plekken waar later gebouwd gaat worden. De komende maanden worden die zichtbaar.  
Lees meer
 
De nieuwe Kom: Zo gaat het nu met Mercator en het Marktgebouw
Een foto van het Harmonieplein in Nieuw-Vennep
Het Marktgebouw en Mercator zijn twee projecten in het centrum van Nieuw-Vennep binnen De Nieuwe Kom. In De Nieuwe Kom wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze projecten. De ontwikkelaars van Mercator hebben aangegeven dat ze meer tijd nodig hebben voordat zij kunnen beginnen aan het project. Voor het Marktgebouw loopt er op dit moment een procedure om een ontwikkelaar te selecteren. Meer informatie over Mercator en het Marktgebouw leest u in het nieuwsbericht.
Lees meer
 
Pionier-Bolsterrein: Nieuwe weg naast de Helsinkilaan
Een foto van de Helsinkilaan
In het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein staat een nieuwe weg naast de Helsinkilaan. De nieuwe weg loopt naast de Helsinkilaan, tussen de Athenelaan en de Operaweg. De bestaande Helsinkilaan en de parkeerplaatsen blijven voor een groot gedeelte zoals ze nu zijn. Er komen drempels om sluipverkeer te voorkomen. Dat was een idee van de Estafette en bewoners. De nieuwe weg krijgt een rotonde voor de aansluiting op de Operaweg en een voorrangskruispunt voor de Athenelaan.  
Lees meer
 
Welgelegen: Alles in één keer
Een impressie van de vernieuwing van Welgelegen
Alles in één keer. Dat is het motto van het project Wijkvernieuwing Welgelegen. Deze wijk in Nieuw-Vennep kampt met een hoge grondwaterstand en de bewoners hebben daar last van. Met de dik 11 miljoen euro die burgemeester en wethouders voor Welgelegen vrijmaken, komt er niet alleen drainage maar worden ook riool, groen, verhardingen en kabels voor de openbare verlichting aangepakt.
Lees meer
 
PARK21
Spelende kinderen in PARK21
Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling en tot 2040 groeit het aantal inwoners snel. Dat vraagt om extra ruimte voor het doorbrengen van onze vrije tijd. Daarom werken we aan PARK21. PARK21 is een groeiend park voor iedereen, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het park ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, heeft een grootte van 1.000 hectare en is volop in ontwikkeling. Benieuwd naar de plannen voor PARK21? En welke stappen volgen bij de verdere aanleg? Kom dan op 8 juli langs bij de kraam van PARK21 en stel al je vragen!  
Lees meer
 
Wonen in Nieuw-Vennep-West
De kaart van Nieuw-Vennep-West
De gemeente, ontwerpers en grondeigenaren maken plannen voor de nieuwe wijk Nieuw-Vennep-West. Hier woon je straks in het landschap en herken je de “polder”. Het wordt een wijk met vergezichten, rechte lijnen en veel groen. Met verschillende soorten huizen, huur en koop, in verschillende prijsklassen. Huizen met eigen tuinen en ook appartementen. Er komt ook gezamenlijk groen, zoals bijvoorbeeld een volkstuin. In Nieuw-Vennep-West kun je straks fijn wonen en lekker buiten zijn, wandelen en fietsen. Het is belangrijk dat de nieuwe wijk goed bereikbaar is. Als het stedenbouwkundig plan af is, besluit de gemeenteraad erover. Dan is de wijk een stap dichterbij.
Lees meer
 
Centrum Nieuw-Vennep
Spelende kinderen in PARK21
Verken Centrum Nieuw-Vennep en ontdek lokale winkels, boetiekjes en speciaalzaken. Deze bieden u onder andere kleding, accessoires, geschenken, lokale lekkernijen en nog veel meer aan. Door bij onze winkels te winkelen, ondersteunt u de lokale ondernemers en helpt u de diversiteit in het winkelaanbod te behouden. Geniet van een maaltijd in de restaurants en cafés in Nieuw-Vennep. Heerlijke gerechten, drankjes en gastvrije medewerkers zorgen voor gezelligheid en zo blijven wij elkaar ontmoeten.
Lees meer
 
NMCX Centrum voor Duurzaamheid
Foto van kinderen die kleine bomen planten
Bij NMCX Centrum voor Duurzaamheid kunt u terecht voor informatie en advies over verduurzamen, zoals afval & circulariteit, energie & mobiliteit, water & klimaatadaptatie en groen & biodiversiteit. Per thema organiseren we informatieve bijeenkomsten, inspirerende workshops en betekenisvolle teambuildingsactiviteiten voor zowel bewoners als bedrijven. Ook bieden we basisscholen en het voortgezet onderwijs een uitgebreid lesaanbod aan.

Lees meer
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn