Het laatste nieuws uit Stadscentrum Hoofddorp
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
14 april 2023
In deze nieuwsbrief
1. Nieuw gemeentehuis weer een stapje dichterbij
2. Bestemmingsplan TROM en uitbreiding Marktpleinkerk
3. Bestemmingsplan voor de bouw van Sem
3. Sloop raadhuis: zo gaat het nu
 
Nieuw gemeentehuis weer een stapje dichterbij
ontwerp nieuw gemeentehuis
De gemeenteraad heeft op donderdag 6 april het voorlopig ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis vastgesteld. Daarbij gaf de raad aanpassingen mee voor de uitwerking van het definitieve ontwerp. In het voorlopig ontwerp was een daktuin getekend met een ronde dakzaal. Deze toevoegingen verdwijnen op verzoek van de raadsfracties uit het ontwerp. In plaats daarvan moet een groene dakrand terugkomen. Op het dak komen meer zonnepanelen. En de trouwzaal wordt multifunctioneel.
Lees meer
 
Bestemmingsplan TROM en uitbreiding Marktpleinkerk
impressie TROM gebouw
Op de plek waar vroeger V&D en de Deining stonden, komt het gebouw TROM. Met 136 huurappartementen, winkels, horeca en een inpandige parkeergarage. Tegelijk met TROM wordt de naastgelegen Marktpleinkerk uitgebreid. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 april ingestemd met het bestemmingsplan dat deze ontwikkelingen mogelijk maakt. Het plan wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad die hierover een besluit neemt.
Lees meer
 
Bestemmingsplan voor de bouw van Sem
Impressie gebouw Sem
Op het parkeerterrein tussen de Nieuweweg, de Kruisweg en het Raadhuisplein komt gebouw Sem. De plek staat ook wel bekend als het vroegere Apriscoterrein. In het nieuwe gebouw komen 280 appartementen en een parkeergarage. Bovenop Sem komt een daktuin en op de begane grond is ruimte voor winkels en horeca. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 april ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan voor Sem. Het bestemmingsplan wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.
Lees meer
 
Sloop raadhuis: zo gaat het nu
Sloop raadzaal raadhuis
De aannemer werkt hard aan de sloop van het raadhuis. Dat is al een tijd goed zichtbaar. Aan de kant van de rotonde zijn delen van het raadhuis al tot de grond gesloopt. De fundering staat nog wel. Dat is de basis waar het gebouw op steunde.

Lees meer
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter