Het laatste nieuws van Nieuwe Energie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuwe Energie
Nieuwsbrief
 
14 maart 2023
In deze nieuwsbrief:
1 Hulp bij energie besparen
2 Windmolens in Haarlemmermeer?
3 Update aardwarmte
4 Kom langs bij het Rijdend Energieloket
5 Duurzaam bedrijfspand Kite
6 Volg ons op social media!
 
Hulp bij energie besparen
Heb je zorgen over het betalen van je energierekening? Of wil je besparen, maar weet je niet goed hoe? Energiebank Haarlemmermeer helpt je gratis op weg met persoonlijk advies en gratis middelen. Speciaal daarvoor getrainde energiecoaches komen graag bij jou thuis voor een gesprek en geven inzicht in je energieverbruik. Ook helpt de Energiebank mensen met een laag inkomen met gratis energiebesparende middelen, zoals radiatorfolie en ledlampen. 
Maak een afspraak
 
Windmolens in Haarlemmermeer?
Over de uitbreiding van windenergie in Haarlemmermeer is nog niets besloten, maar er worden wel stappen gezet naar een vervolg. Zo zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd naar een mogelijke locatie voor een windpark in Haarlemmermeer Zuid. Ook gaan we kijken wie potentiële initiatiefnemers kunnen zijn. Op dit moment is de gemeenteraad aan zet om de kaders van participatie voor een initiatiefnemer te bepalen. 
Lees meer
 
Update aardwarmte
Aardwarmte zit diep in de grond opgeslagen en is een duurzaam alternatief voor de huidige warmtebronnen. Ook in Haarlemmermeer gaan we kijken of en hoe we hier mee aan de slag kunnen. Er is al onderzoek uitgevoerd naar welke plekken in Haarlemmermeer geschikt zijn om aardwarmte uit de bodem te halen. In januari heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vier vergunningen verleend aan partijen met een zoekgebied (gedeeltelijk) in Haarlemmermeer.
Lees meer 
 
Kom langs bij het Rijdend Energieloket
Heb jij het Rijdend Energieloket van Energieloket Haarlemmermeer al voorbij zien komen? Het Rijdend Energieloket staat op verschillende weekmarkten in Haarlemmermeer. De energieadviseurs staan voor je klaar om te helpen bij vragen over energie besparen, opwekken of je huis verduurzamen. Ook kun je een kijkje nemen in de showroom en kennis maken met diverse energiebesparende producten. We zien je graag verschijnen! 
Bekijk hier de agenda
 
Duurzaam bedrijfspand Kite
In Haarlemmermeer zijn bedrijven al hard bezig met het verduurzamen van hun bedrijfspand. Eén goed voorbeeld daarvan is bio-farmaceutisch bedrijf Kite. Een bestaand logistiek pand in Hoofddorp toverden zij om tot een lichte, open, CO2-neutrale productielocatie. Dat het een duurzaam gebouw zou worden, sprak vanzelf, vertelt Karen Vink, Director Public Affairs van Kite.
Lees meer 
 
Volg ons op social media!
Volg je ons al op Facebook of Twitter? Bekijk onze pagina's voor updates over nieuwe energie, tips om energie te besparen en inspirerende verhalen van inwoners van Haarlemmermeer.
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Website: www.haarlemmermeer.nl/nieuwe-energie
Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter