Bespaartips |Windenergie|'Zet je huis op groen'|
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuwe Energie
Nieuwsbrief
 
27 december 2022
In deze nieuwsbrief:
1. Bespaar geld én energie!
2. Hoe staat het nu met windenergie in Haarlemmermeer?
3. 'Zet je huis op groen' energiebespaarchallenge
4. In het dorpshuis zit je er warmpjes bij
5. Volg in januari de training tot energiecoach
6. Volg ons op social media!
 
Bespaar geld én energie!
Wist je dat je € 145 per jaar kunt besparen met de tussendeuren gesloten houden? En maximaal 5 minuten douchen € 87 per jaar scheelt? Je kunt veel geld én energie besparen door kleine aanpassingen te doen. Kijk op de website van Energieloket Haarlemmermeer voor nog meer handige bespaartips.
Bekijk de bespaartips
 
Hoe staat het nu met windenergie in Haarlemmermeer?
Op het gebied van windenergie zijn er de afgelopen tijd belangrijke ontwikkelingen geweest. Zo is er een uitspraak van de Raad van State geweest in het kader van een windpark in Delfzijl. Deze uitspraak heeft gevolgen voor alle windparken in ontwikkeling. Ook gaat de besluitvormingsprocedure voor windparken veranderen onder de Omgevingswet. In het eerste kwartaal van 2023 wordt duidelijk wat de volgende stap zal zijn in de verkenning van windenergie in Haarlemmermeer-Zuid. 
Lees meer
 
'Zet je huis op groen' energiebespaarchallenge
In november deden de deelnemers van 'zet je huis op groen' mee met deze energiebespaarchallenge. Ze kregen een bespaarpakket en een energiecoach kwam thuis langs. De deelnemers plaatsten radiatorfolie en radiatorventilatoren, plakten tochstrips, zetten de kachel een graadje lager en douchten korter. Zo daalde hun energieverbruik en gingen de energiekosten omlaag. De enthousiaste deelnemers maakten de challenge tot een succes!
Lees hun verhalen en tips 
 
In het dorpshuis zit je er warmpjes bij
Met de hoge energiekosten is het deze winter een stuk duurder om je woning te verwarmen. Kom je ook naar een dorpshuis, wijkgebouw of jongerencentrum bij jou in de buurt? Daar staat de kachel voor je aan. De openingstijden zijn ook verruimd, dus je kunt er nu ook vaker terecht. Zo kun je er warmpjes bij zitten en hoeft de verwarming thuis minder vaak aan.
Locaties dorpshuizen
 
Volg in januari de training tot energiecoach
Heb je al goede voornemens voor 2023? Je kunt aan de slag gaan als energiecoach! De training hiervoor bestaat uit drie delen en zal plaatsvinden in de avond op 11, 18 en 25 januari. Meld je aan voor 5 januari! Aarnoud van der Deijl ging je voor en vertelt over deze leuke vrijwilligersbaan. Elke situatie is anders en daarom gaan de coaches bij de bewoners langs. "Samen met de bewoners kijken wij waar en hoe zij energie kunnen besparen.” 
Lees het hele interview
 
Volg ons op social media!
Volgt u ons al op Facebook of Twitter? Bekijk onze pagina's voor updates over nieuwe energie, tips om energie te besparen en inspirerende verhalen van inwoners van Haarlemmermeer.
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Website: www.haarlemmermeer.nl/nieuwe-energie
Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter