Marktgebouw | Pionier-Bolsterrein | Verkeersstructuurplan en meer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuw-Vennep
Nieuwsbrief
 
15 december 2022
In deze nieuwsbrief:
1. Marktgebouw
2. Pionier-Bolsterrein: maximum snelheid Nieuwe Helsinkilaan
3. Verkeersstructuurplan
4. Flexwonen Oosterdreef
5. Waterplan Welgelegen
6. Een interview met wethouder Grootschalig groen & recreatie
7. Versnelling klimaatrobuustheid Haarlemmermeer
8. Veldbloemstraat
 
Marktgebouw
Locatie van het Marktgebouw
Burgemeester en wethouders hebben besloten te beginnen met de aanbesteding van het Marktgebouw. Ook stellen zij de gemeenteraad voor geld beschikbaar te stellen voor de verhuizing van de bibliotheek naar Marktgebouw. Het is een belangrijke stap op weg naar een levendig en aantrekkelijk centrum van Nieuw-Vennep. Het Markgebouw komt op de hoek van de Poststraat en de Gelevinkstraat.
Meer informatie
 
Pionier-Bolsterrein: maximum snelheid Nieuwe Helsinkilaan
Kaart van het Pionier-Bolsterrein
De gemeenteraad heeft 24 november gesproken over de snelheid die moet gaan gelden op de nieuwe parallelle Helsinkilaan. Deze moet naast de bestaande Helsinkilaan weg worden aangelegd. De nieuwe weg is nodig voor de voor de woningbouw op het Pionier-Bolsterrein en krijgt een aansluiting op de Operaweg.
Meer informatie
 
Verkeersstructuurplan
Verkeersstructuurplan
Er zijn veel reacties binnengekomen op de verkeersstructuurplannen van Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Daarom lukt het niet om de zogenaamde nota van beantwoording deze maand gereed te hebben zoals eerder gepland. Op dit moment worden alle reacties verwerkt en past de gemeente de verkeersstructuurplannen aan.
Meer informatie
 
Flexwonen Oosterdreef
Flexwoningen aan de Oosterdreef
Het is bijna zover. Zestig nieuwe bewoners van de flexwoningen aan de Oosterdreef krijgen 12 december hun sleutel. De nieuwe bewoners, een mix van jongeren en status (vergunning)houders gaan een nieuwe start maken. Zij zijn zorgvuldig door Ymere geselecteerd om samen een fijne woonplek te vormen. De gemeenteschappelijke binnen- en buitenruimte bij de woningen zijn plekken waar zij elkaar kunnen ontmoeten en samen dingen kunnen doen. Flexwonen is tijdelijk maar de woningen blijven vijftien jaar staan. Een positieve prettige woonsfeer maak je vanaf het begin en met zijn allen.
Meer informatie
 
Waterplan Welgelegen
Flexwonen Sarabande

Gemeente Haarlemmermeer is bezig met het voorbereiden van het drainageproject in de wijk Welgelegen in Nieuw-Vennep. Buurtbewoners hebben een brief ontvangen met de meest recente informatie over het waterplan. De bewonersbrief en andere informatie over het project vindt u op de webpagina van Waterplan Welgelegen.

Meer informatie
 
Een interview met wethouder Grootschalig groen & recreatie
Een foto van Mariëtte Sedee
PARK21 interviewde wethouder Mariëtte Sedee. In haar tweede periode als wethouder bij gemeente Haarlemmermeer valt PARK21 weer onder haar hoede. Het bestemmingsplan PARK21 gaat naar de besluitfase. Een goed moment om kort terug te blikken en vooral vooruit te kijken.
Lees het interview
 
Versnelling klimaatrobuustheid Haarlemmermeer
Water in de wijk Welgelegen
Gemeente Haarlemmermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland hebben de handen ineengeslagen om extra geld te vragen voor maatregelen die de gevolgen kunnen opvangen van klimaatverandering. Het gaat om een extra investering van in totaal 1,47 miljoen euro. De subsidie is aangevraagd voor twee grote projecten: PARK21 en Waterplan Welgelegen in Nieuw-Vennep.
Meer informatie
 
Veldbloemstraat
Een indruk van de woningen aan de Veldbloemstraat
De Raad van State heeft op 23 november 2022 uitspraak gedaan op het ingediende beroep op het bestemmingsplan. De Raad van State heeft het beroep ongegrond verklaard. Dit beroep was ingesteld door een aantal buren van de locatie waar de gemeente huurwoningen wil laten bouwen door woningcorporatie Ymere.
Meer informatie
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn