Het laatste nieuws uit Stadscentrum Hoofddorp
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
17 november 2022
In deze nieuwsbrief:
1. Bijeenkomst toekomstig gebouw ‘Sem’
2. Eén hondenlosloopgebied in het stadspark
3. Het Rijk investeert in wonen en mobiliteit 
4. Scouting haalt bouwmaterialen uit raadhuis 
5. Deelscooterbedrijf Go Sharing stopt
6. Sloop raadhuis steeds zichtbaarder
 
Bijeenkomst toekomstig gebouw 'Sem'
Artist Impressie gebouw Sem
Op het parkeerterrein tussen de Nieuweweg, de Kruisweg en het Raadhuisplein komt gebouw Sem. Dit parkeerterrein is het vroegere Van der Zeeterrein, ook wel bekend als Apriscoterrein. De afgelopen tijd is er door de ontwikkelaars van Treehouse Hoofddorp CV, Kraaijvanger Architects en de gemeente gewerkt aan dit plan. Op 22 november a.s. is er een inloopbijeenkomst over Sem in het Cultuurgebouw. Iedereen met interesse is van harte welkom.
Lees meer
 
Eén hondenlosloopgebied in het stadspark
foto van het stadspark
Op 30 augustus 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders het definitieve ontwerp voor de vernieuwing van Stadspark Hoofddorp vastgesteld. Een onderdeel van het ontwerp is dat er straks een van de twee losloopgebieden weg gaat. Het losloopgebied gaat namelijk niet samen met o.a. speelplekken en een ligweide. Om dit mogelijk te maken, was een besluit van het college van burgemeester en wethouders nodig. Iedereen kan tot en met 21 december 2022 reageren op dit besluit.
Lees meer
 
Het Rijk investeert in wonen en mobiliteit 
bouwplaats
Haarlemmermeer krijgt een bedrag van €100 miljoen voor een mobiliteitspakket voor de bereikbaarheid van 15.000 - 25.000 nog te bouwen woningen (tot en met 2030). In het pakket zitten maatregelen zoals de ontsluiting van het stadscentrum en het stationsgebied van Hoofddorp en een hoogwaardig openbaar vervoer (HOV)-lijn van Hoofddorp Zuid naar Hoofddorp Station. Ook start een verkenning naar het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp.
Lees meer
 
Scouting haalt bouwmaterialen uit raadhuis
Vrijwilligers scouting laden vrachtwagen met materialen
Afgelopen zaterdag haalden vrijwilligers van Scouting Terraqua uit Badhoevedorp bouwmaterialen op uit het raadhuis. De scouting gebruikt de materialen bij de bouw van een nieuw clubhuis. Aannemer Vlasman sloopt duurzaam en zorgt dat zoveel mogelijk materialen uit het raadhuis opnieuw worden gebruikt. Vlasman bood dan ook graag aan dat de groep de materialen gratis kon overnemen.
Lees meer
 
Deelscooterbedrijf Go Sharing stopt
Go Sharing scooter
Deelscooterbedrijf Go Sharing gaat weg uit Hoofddorp. Het bedrijf gooit de handdoek in de ring omdat er te weinig gebruik gemaakt wordt van de deelscooters. Ook was er behoorlijk wat kritiek op de manier waarop de huurbare gemotoriseerde tweewielers werden gebruikt. Niet alleen in Hoofddorp verdwijnen de groene scooters, ook in 33 andere gemeenten zijn ze binnenkort niet meer op straat te zien.
Lees meer
 
Sloop raadhuis steeds meer zichtbaar 
binnenplaats sloop raadhuis
Binnenin het raadhuis maar ook daarbuiten werkt de aannemer nog steeds volop aan de sloop. Het gebouw raakt leger. Veel materialen krijgen een nieuwe bestemming. Ook is van een aantal bouwdelen het dakgrind weggehaald met een zuigauto. De komende periode zijn er nog steeds veel werkzaamheden op de binnenplaats, maar ook buiten het gebouw wordt de sloop steeds zichtbaarder. Binnenkort start de aannemer met het slopen van de eerste gevels.
Lees meer
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn