Stadscentrum Hoofddorp: het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
16 september 2022
In deze nieuwsbrief:
1. Definitief ontwerp voor Stadspark Hoofddorp klaar
2. De sloop van het raadhuis gaat verder
3. Raadsvergadering sociale huurwoningen Hyde Park 
4. Plannen voor verkeer en vervoer in Hoofddorp
5. Boom van het jaar
6. Het stadscentrum van..u!
 
Definitief ontwerp voor Stadspark Hoofddorp klaar
Indruk van het stadspark
Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het definitieve ontwerp van het stadspark. Het vernieuwde park heeft straks speelplekken voor kinderen, een ligweide, een hardlooprondje en een belevingstuin waar ook natuurles gegeven kan worden. Nu kan de gemeente op zoek naar een aannemer. Begin volgend jaar starten de werkzaamheden. Volgens de planning is het park begin 2024 klaar.
Lees meer
 
De sloop van het raadhuis gaat verder
Doorbraak raadhuis
Van buiten is er nog niet zo veel veranderd. Behalve aan de kant van het parkeerterrein aan de Burgemeester van der Willigenlaan. Hier is een doorbraak gemaakt. Materialen uit het gebouw kunnen nu via de binnenplaats worden afgevoerd. Binnen in het raadhuis gaat de sloop hard. Aannemer Vlasman sloopt alleen overdag en op doordeweekse dagen. Zo houden ze de overlast beperkt.
Lees meer
 
Raadsvergadering sociale huurwoningen Hyde Park 
Impressie woningen hyde park
Tijdens de eerste raadsvergadering na de zomer is er gesproken over twee bestemmingsplannen van Hyde Park. Het was een positieve vergadering, waarbij raadsleden blij waren met grote hoeveelheid sociale huurwoningen en studentenwoningen die erbij komen in de gemeente. Op 22 september beslist de gemeenteraad over de bestemmingsplannen. Hyde Park en de corporaties Ymere en Duwo willen graag dit jaar nog starten met de bouw.
Lees meer over de woningen
 
Plannen voor verkeer en vervoer in Hoofddorp
Beeld verkeer Hoofddorp
De gemeente ontwikkelt plannen om het centrum van Hoofddorp en Nieuw-Vennep bereikbaar en leefbaar te houden. Beide plaatsen moeten nóg aantrekkelijker worden om te verblijven. De gemeente heeft bewoners en ondernemers om ideeën gevraagd. De plannen op het gebied van verkeer en vervoer zijn samengevat in twee concept-verkeerstructuurplannen (VSP’s). Deze VSP’s liggen nu zes weken ter inzage.
Lees meer over de plannen
 
Boom van het jaar
De Vleugelnoot
De Kaukasische vleugelnoot aan de Kruisweg maakt kans om Boom van het Jaar te worden. Uit de 82 aangemelde bomen, zijn er 12 genomineerd. Eén boom voor elke provincie. Stemmen op onze vleugelnoot kan tot en met 17 oktober via de website van Boom van het Jaar. Onze vleugelnoot heeft de bouw van het toen nieuwe winkelcentrum de Winkelhof met moeite overleefd. In het artikel leest u meer over deze prachtige boom.
Lees meer over de Vleugelnoot
 
Het stadscentrum van... u!
Een foto van Anita
We vertellen graag meer over de relatie van inwoners en ondernemers met Stadscentrum Hoofddorp. Zo spraken we deze zomer Anita Stokx over haar favoriete plekken en Wendy Grosscurt over ondernemen in het stadscentrum. Wilt u ons meer vertellen over uw relatie met Stadscentrum Hoofddorp?
Dan horen we dat graag! U kunt een mail sturen naar stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl.
Lees het verhaal van Anita
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn