Energiebank | Open Energiedag 17 september | Label C
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuwe Energie
Nieuwsbrief
 
1 juli 2022
In deze nieuwsbrief:
1. De Energiebank helpt inwoners
2. Kom naar de Open Energiedag op 17 september!
3. Label C vanaf 2023 verplicht voor kantoorgebouwen
4. Gasleidingen voor waterstof in Noordzeekanaalgebied
5.
De energietransitie van ... Serge
6. Het Energieloket helpt met uw woning verduurzamen
7 Wethouders willen probleem stroomtekort oplossen
8 Volg ons op social media!
 
De Energiebank helpt inwoners
Door de stijgende energiekosten hebben steeds meer inwoners moeite om hun energierekening te betalen. De Energiebank is een stichting die kan helpen om meer grip te krijgen op energiekosten en helpen met gratis bespaarmaatregelen. Neem contact op met de Energiebank als u hulp nodig heeft. U kunt zich ook aanmelden als vrijwilliger en aan de slag gaan als energiecoach. Kijk voor meer informatie op de website van de Energiebank! 
Meer informatie
 
Kom naar de Open Energiedag op 17 september!
Tijdens de landelijke Open Energiedag stellen verschillende energieorganisaties hun deuren open voor het brede publiek. Bezoekt u de informatiemarkt in Hoofddorp? Of gaat u langs bij een energiezuinig huis in Nieuw-Vennep, een zonnedak in Abbenes of een windmolen in Weteringbrug? De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. Energiebank Haarlemmermeer deelt gratis radiatorfolie uit (zolang de voorraad strekt).
Bekijk het programma
 
Label C vanaf 2023 verplicht voor kantoorgebouwen
Bent u een ondernemer in Haarlemmermeer? Controleer uw energielabel! Vanaf januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen met een vloeroppervlakte groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Wilt u hier hulp bij? Energieloket Haarlemmermeer biedt nu een quickscan aan. Ook kunt u deelnemen aan een informatiebijeenkomst op 22 of 29 september.  
Lees meer
 
Gasleidingen voor waterstof in Noordzeekanaalgebied
Er zijn plannen voor een transportnetwerk voor waterstof in het Noordzeekanaalgebied. Hiervoor worden grotendeels de bestaande gasleidingen gebruikt. O.a. Spaarndam en Haarlemmerliede liggen in het Noordzeekanaalgebied. Inwoners kunnen op 29 september van 19.00 tot 21.00 een informatiebijeenkomst in Spaarndam bijwonen en meepraten over de plannen. 
Lees verder
 
De energietransitie van ... Serge
In Haarlemmermeer is de energietransitie in volle gang. We gaan samen energie besparen, duurzaam opwekken en anders verwarmen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Daarover interviewen we verschillende mensen die een rol hebben in de energietransitie. Deze keer gingen we langs bij Serge van Duijn uit Zwanenburg. Hij is loodgieter en elektricien en heeft zich gespecialiseerd in het duurzaam maken van woningen en gebouwen. 
Lees het interview met Serge
 
Wethouders willen probleem stroomtekort oplossen 
In Haarlemmermeer zijn er nieuwe bedrijven die geen stroom geleverd kunnen krijgen. Ook de bouw van woningen komt in de knel. Grote bedrijven hebben stroom gereserveerd, maar hebben dat lang niet altijd nodig. Wethouders Nobel en Van der Meij pleiten ervoor dat bedrijven die rechten kochten om stroom geleverd te krijgen, maar die niet gebruiken, die rechten verliezen.  
Lees meer
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Website: www.haarlemmermeer.nl/nieuwe-energie
Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter