Stadscentrum Hoofddorp: het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
14 juli 2022
In deze nieuwsbrief:
1. Pop-up store spullen raadhuis binnenkort open
2. Wat leeft er in het stadspark?
3. 18 miljoen subsidie voor het centrumgebied
4. Sloop raadhuis naar volgende fase
5. Stem voor het monument van het jaar 2022
6. Fijne zomer!
 
Pop-up store spullen raadhuis binnenkort open
Logo pop-up store
Bouwmaterialen, stoelen, tafels, plantenpotten, schilderijen, veel spullen uit het voormalige raadhuis zijn nog bruikbaar. Daarom opent sloopaannemer Vlasman vrijdag 29 juli een ‘circulaire pop-up store' met spullen die een tweede leven verdienen. De pop-up store is in de voormalige centrale hal van het raadhuis. Open vanaf vrijdag 29 juli op vrijdagen van 12:00 tot 17:00 uur. 
Lees meer
 
Wat leeft er in het stadspark?
Vogel in het stadspark
Woensdag 10 juni stond in het teken van een flora- en faunaonderzoek en een vleermuizenonderzoek in Stadspark Hoofddorp. Studenten van de opleiding Toegepaste Biologie bij Hogeschool Aeres in Ede deden mee aan de onderzoeken. Een van de onderzoekers is Wesley van Zadelhof. Hij is ook docent bij de opleiding Toegepaste Biologie. We spraken Wesley over de onderzoeken.
Lees meer
 
18 miljoen subsidie voor het centrumgebied
Stadscentrum Hoofddorp vanuit de lucht
Haarlemmermeer krijgt onder voorwaarden van onder andere medefinanciering 18 miljoen euro van het Rijk. Deze subsidie is voor aanpassingen aan de infrastructuur van het centrum van Hoofddorp. Aankomende jaren komen er ongeveer 1500 nieuwe woningen in het stadscentrum. Een betere infrastructuur zorgt ervoor dat het centrum goed bereikbaar blijft. In het stadscentrum komt meer ruimte voor de fiets en het openbaar vervoer.
Lees meer
 
Sloop raadhuis naar volgende fase
Doorbraak raadhuis
Binnen in het raadhuis werkt de aannemer al volop aan de sloop. Aannemer Vlasman richt zich nu op fase 2: leegsloop. Sloopaannemer Vlasman maakt deze week een doorbraak naar de binnenplaats vanaf het parkeerterrein aan de Burgemeester van der Willigenlaan. Na de doorbraak wordt het gebouw op de binnenplaats gesloopt. Hierdoor is er ruimte om materialen af te voeren op deze binnenplaats. Dit zorgt voor minder overlast. 
Lees meer
 
Stem voor het monument van het jaar 2022
Fort van Hoofddorp
Fort van Hoofddorp is genomineerd voor de verkiezing ‘Monument van het jaar’. De andere genomineerden zijn Restaurant den Burgh en de Hooihuisboerderij. Het thema van de open monumentendag is: ‘Duurzaam duurt het langst’. De Erfgoedcommissie heeft daarom gekozen voor monumenten die een nieuwe functie of bestemming hebben gekregen en daardoor kunnen blijven bestaan. Dat maakt deze monumenten duurzaam. Stemmen kan tot en met 23 augustus.
Lees meer
 
Fijne zomer!
Fontein op het Polderplein
Van 16 juli tot en met 28 augustus is de zomervakantie. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in september Team Stadscentrum Hoofddorp wenst iedereen een mooie zomer!
Nog op zoek naar een leuke activiteit? Tot en met 4 september is er elke zondag wat te doen op het Polderplein bij de Zomer ZONdagen. Er komen bands, DJ’s en activiteiten voor kinderen.
Lees meer
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn