Informatiemarkt - zaterdag 11 juni
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuw-Vennep
Nieuwsbrief
 
2 juni 2022
In deze nieuwsbrief:
1. Informatiemarkt Nieuw-Vennep
2. Mercator
3. Flexwonen Oosterdreef
4. Veldbloemstraat
5. Nieuw-Vennep West
6. PARK21
7. Beheer & Onderhoud
8. Dorpsraad Nieuw-Vennep
9. NMCX
10. Maatvast Haarlemmermeer
 
Markt op Harmonieplein
Informatiemarkt Nieuw-Vennep
Op zaterdag 11 juni organiseert gemeente Haarlemmermeer een informatiemarkt voor Nieuw-Vennep. Medewerkers van verschillende (nieuwbouw)projecten zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook organisaties zoals de Jongerengemeenteraad, de dorpsraad, Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid, Centrum Nieuw-Vennep en de wijkagenten maken graag kennis met u. In deze nieuwsbrief vertellen een aantal aanwezige projecten en organisaties meer. 
Lees meer over de informatiemarkt
 
Pionier-Bolsterrein
Het Pionier-Bolsterrein verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd woon-werkgebied. Het gebied ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. De gemeenteraad heeft het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein in maart vastgesteld. In april zijn er er bijeenkomsten georganiseerd met grondeigenaars van bedrijventerrein de Pionier. We hebben de grondeigenaars uitgenodigd om mee te doen aan de verandering van het bedrijventerrein naar een gemengd woon-werkgebied. Als zij dat willen natuurlijk.
Lees meer
 
Mercator
Impressie van Marcator
Het centrum van Nieuw-Vennep krijgt de komende jaren een metamorfose volgens het project Nieuwe Kom. Mercator is het eerstvolgende plan dat van start gaat. Tussen de Venneperstraat en Poststraat komen twee moderne gebouwen met 70 koop- en huurappartementen, een supermarkt, winkels, kleinschalige voorzieningen en parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers. Het plan is nu in de definitieve ontwerpfase (DO). Na afronding van het ontwerp wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. De verkoop van de woningen staat gepland voor 2023.
Lees meer
 
Flexwonen Oosterdreef
Plaatsing van flexwoning
Naast het station van Nieuw-Vennep komen 60 modulaire woningen. Gebouwd in een fabriek in Brabant, zijn ze circulair en energiezuinig. Ze bieden onderdak aan jongeren, starters, vergunninghouders en spoedzoekers. Na 15 jaar zoeken we een nieuwe plek in de gemeente Haarlemmermeer. De eerste woningen zijn inmiddels geplaatst, de eerste bewoners kunnen na de zomer de woningen betrekken.
Lees meer
 
Veldbloemstraat
Impressie van de woningen aan de Veldbloemstraat
Waar een paar jaar geleden nog een school stond, zijn nu plannen voor 43 sociale huurwoningen. Het plan omvat appartementen van 50m2 met twee kamers, een open keuken, een klein terras of frans balkon en een gezamenlijke berging. De woningen moeten passen in de groene, dorpse omgeving. Daarom is gekozen voor laagbouw. Ook krijgen de woningen een warmtepomp en zonnepanelen, wat ze zeer duurzaam maakt.
Lees meer
 
Nieuw-Vennep West
Grondeigenaren, gemeente, landschapsontwerpers en stedenbouwkundigen werken aan plannen voor Nieuw-Vennep-West. In deze nieuwe, groene wijk met ongeveer 3.000 tot 4.000 woningen ervaar je straks het ‘poldergevoel’. Er is ruimte voor stadslandbouw en veel groen om hier straks heerlijk te fietsen, wandelen en lekker buiten te zijn. Als het stedenbouwkundig plan af is, neemt de gemeenteraad er een besluit over. Dan weten we of de wijk er zeker komt.
Lees meer
 
PARK21
Impressie PARK21
Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling en tot 2040 groeit het aantal inwoners snel. Dat vraagt om extra ruimte voor het doorbrengen van onze vrije tijd. Daarom werken we aan PARK21. PARK21 is een groeiend park voor iedereen, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het park ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, heeft een grootte van 1.000 hectare en is volop in ontwikkeling. Benieuwd naar de plannen voor PARK21? En welke stappen volgen bij de verdere aanleg? Kom dan op 11 juni langs bij de kraam van PARK21 en stel al je vragen!  
Lees meer
 
Beheer & onderhoud
Plaatsing van een bankje door beheer en onderhoud
Beheer & Onderhoud is een afdeling van Gemeente Haarlemmermeer. Hier streven ze naar een aantrekkelijke, groene en goed onderhouden omgeving om in te wonen, werken en leven. Beheer & Onderhoud zorgt  dat de openbare ruimte voor iedereen toegankelijk is en bijdraagt aan een positieve beleving. Ze zorgen voor een goede uitstraling van de omgeving voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Heb je vragen over de openbare ruimte? Kom dan langs de kraam van Beheer & Onderhoud op 11 juni.
 
Dorpsraad Nieuw-Vennep
In 2021 werd een deel van ons verpauperde centrum gesloopt. De actie was mede het resultaat van de Dorpsraad, die twee jaar lang het centrum continu onder de politieke aandacht bracht. Nu gaan we voor nieuwbouw en wij hopen dat spoedig de eerste paal geslagen gaat worden. Met alle andere kleine- en grote bouwprojecten betekent dit dat er veel staat te gebeuren in het dorp.
Als Dorpsraad blijven we actief betrokken bij de optimalisering van de verkeersdoorstroming en veiligheid in ons dorp.
Lees meer
 
NMCX
Groene tuin
NMXC biedt ondersteuning en advies aan iedereen die zijn levensstijl wil verduurzamen. Van activatiecampagnes op straat tot tips en inspiratie via onze communicatiekanalen. Draag je graag bij aan een groenere omgeving, adopteer via NMCX een boomspiegel of geveltuin. Wil jij iets doen tegen wateroverlast? Haal tegels uit je tuin als deelnemer van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen. Zoek je lesmateriaal over duurzame onderwerpen in de klas? Bekijk dan ons uitgebreide lesaanbod. Of kom grijpers lenen voor het schoonhouden van je buurt.
Lees meer
 
Maatvast Haarlemmermeer
In de wijkcentra, dorpshuizen en jongerencentra van Maatvast komen inwoners uit Haarlemmermeer samen voor activiteiten, cursussen, persoonlijke ontmoetingen en bijeenkomsten. In de campagne ‘Dit is mijn Maatvast’ vertellen medewerkers, vrijwilligers en bezoekers wat onze locaties voor hen betekenen in het dagelijks leven. Maatvast is en blijft namelijk mensenwerk. Kom je ook een keer langs op een van onze locaties?
Lees meer
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn