Stadscentrum Hoofddorp: het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
9 mei 2022
In deze nieuwsbrief
1. Inloopbijeenkomst TROM en Marktpleinkerk
2. Opkoopbescherming voor woningen
3. Werkzaamheden rondom raadhuis
 
Inloopbijeenkomst TROM en Marktpleinkerk
In 2023 start de bouw van gebouw TROM aan het Dik Tromplein in het centrum van Hoofddorp. De panden van de oude V&D en De Deining zijn eind 2019 door de Segesta Groep uit Alkmaar aangekocht en inmiddels gesloopt. TROM is ontworpen door Dok architecten uit Amsterdam. Het gebouw bestaat straks uit winkels, horeca, 136 huurappartementen en een inpandige parkeergarage. Dezelfde architect heeft het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de Marktpleinkerk, in opdracht van de Protestante Gemeente Hoofddorp. Met deze uitbreiding heeft de kerkgemeenschap genoeg ruimte voor alle activiteiten onder één dak.

Wilt u meer weten over deze bouwplannen of heeft u er vragen over? U bent welkom op de inloopbijeenkomst: woensdag 11 mei van 19.30 tot 21.00 uur in de Marktpleinkerk, Marktplein 96 in Hoofddorp.
Bekijk de nieuwsbrief van Segesta Groep
 
Opkoopbescherming voor woningen
Veel mensen zijn op zoek naar een woning. De druk op snel en betaalbaar bouwen blijft hoog. Het is belangrijk dat de woningen ook bij woningzoekenden terecht komen en niet bij investeerders. De gemeente gaat daarom opkoopbescherming invoeren. De geplande ingangsdatum is 1 juli. Vanaf dat moment mogen koopwoningen tot en met 460.800 euro alleen nog worden gekocht door mensen die zelf in die woningen gaan wonen. Reageren op het voorstel kan t/m 16 mei. 
Lees meer
 
Werkzaamheden rondom raadhuis
Het raadhuis is afgesloten met hekken
Het raadhuis gaat weg en de eerste tekenen van de sloop zijn zichtbaar. Vorige week heeft sloopaannemer Vlasman de hekken geplaatst en is Liander gestart met het weghalen van de gasleidingen. Hierdoor zijn er omleidingen voor fietsers en wandelaars. Er staan borden langs de weg. Of bekijk de omleidingen op de kaart met wegwerkzaamheden en afsluitingen via de link hieronder.
Bekijk de kaart met afsluitingen
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn