Stadscentrum Hoofddorp: het laatste nieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
20 januari 2022
In deze nieuwsbrief:
1. Eindelijk ontwikkeling aan de Concourslaan mogelijk
2. Voorbereidingen vernieuwing centrum Vier Meren gestart
3. Nieuwe bestemming voor groen uit Pop-up-parkje
4. Coronamaatregelen: winkelen weer mogelijk
5. Wat gebeurt er in uw buurt?
 
Eindelijk ontwikkeling aan de Concourslaan mogelijk
Beeld braakliggend terrein Concourslaan
Al een hele tijd zijn er plannen voor nieuwbouw aan de Concourslaan en Tuinweg. Ontwikkelaar Garden Square B.V. heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaren van de twee panden aan de Concourslaan. Dit betekent dat de plannen voor 58 appartementen, een parkeergarage op de 1e verdieping en winkels op de begane grond nu verder kunnen worden uitgewerkt. De projectwethouders Jurgen Nobel en Johan Rip zijn blij dat er nu beweging is en eindelijk kan worden ontwikkeld op deze plek.
Lees meer
 
Voorbereidingen vernieuwing centrum Vier Meren gestart
Beeld winkelcentrum Vier Meren
In opdracht van Wereldhave, de eigenaar van de Vier Meren, is deze week gestart met het voorbereidend werk voor de verbouwing van het winkelcentrum. Retail Bouw voert de opdracht uit. Een winkel in de passage is verhuisd en daar is nu een bouwschutting geplaatst. De voorbereidingen duren naar verwachting tot 1 april. Daarna begint het echte werk voor de transformatie van het winkelcentrum. De verbouwing gebeurt in fases en het centrum blijft gewoon open. Wereldhave verwacht dat de verbouwing halverwege 2023 klaar is. 
Hoe gaat het centrum eruit zien?
 
Nieuwe bestemming voor groen uit Pop-up-parkje
Beeld Meergroen in actie
Het Pop-up-parkje dat op initiatief van Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC) ontstond op de plek van de oude skatebaan op het Raadhuisplein, wordt weggehaald. Veel boompjes en struiken uit het parkje hebben vorige week een nieuwe bestemming gekregen aan de Burgemeester Pabstlaan. Vrijwilligers van Meergroen hebben daar afgelopen zaterdag een fruittuin van zo’n anderhalve hectare aangelegd. Waar het parkje verdwijnt, wordt later dit jaar de bouwplaats ingericht voor de nieuwbouw SEM op het Apriscoterrein.
Lees meer over de actie van Meergroen
 
Coronamaatregelen: winkelen weer mogelijk
Beeld winkelcentrum Vier Meren
De winkels zijn weer open. De gemeente en winkeliers werken er samen hard aan om veilig winkelen mogelijk te maken. U als bezoeker kunt hier ook aan bijdragen door u te houden aan de looprichtingen, een mondkapje te dragen, de anderhalve meter in acht te nemen of door winkels op minder drukke momenten te bezoeken. Voorafgaand aan de opening gingen burgemeester Marianne Schuurmans en wethouder Marja Ruigrok in gesprek met winkeliers uit onder andere het winkelcentrum in Hoofddorp.
Meer weten over dit gesprek?
 
Wat gebeurt er in uw buurt?
Beeld overheid.nl besluiten in uw buurt
Opeens heeft de achterbuurman een nieuw dakterras. Of er worden in de buurt nieuwe huizen gebouwd. De gemeente maakt dit soort beslissingen bekend op officielebekendmakingen.nl. Makkelijk zoeken naar besluiten over uw eigen buurt, zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving, kan via overheid.nl. Ook kunt u zich via die website abonneren op een e-mailservice en automatisch berichten ontvangen over zaken die in uw buurt spelen.
Bekijk besluiten in uw buurt
 

Door de verscherpte coronamaatregelen is de verhuizing van de gemeente vertraagd. Heeft u binnenkort een afspraak bij de gemeente? Dan is deze voorlopig nog in het raadhuis.

 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn