Een bericht van de gemeente Haarlemmermeer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuw-Vennep
Nieuwsbrief
 
7 december 2021
In deze nieuwsbrief:
1. Nieuw-Vennep-West
2. Waterplan Welgelegen
3. Veldbloemstraat
4. Flexwonen Oosterdreef
5. Flexwonen Sarabande
6. Masterplan Pionier-Bolsterrein
7. Nieuwe Kom centrumgebied parkeren 
 
Nieuw-Vennep-West
Nieuw-Vennep-West
Een groep van zeventien Vennepers en mensen uit dorpen in de buurt denkt over een nieuwe woonwijk aan de westkant van Nieuw-Vennep. Dat doen ze in een klankbordgroep met gemeente en ontwikkelaars. Tijdens de bijeenkomsten van de klankbordgroep gaat het bijvoorbeeld over het verkeer in en naar Nieuw-Vennep-West en het soort woningen. Ook gaat het over het soort en voorzieningen in de nieuwe wijk, zoals bijvoorbeeld een zorgcentrum, wijkgebouw of school in de wijk.
Meer over Nieuw-Vennep-West
 
Waterplan Welgelegen
Waterplan Welgelegen
Bewoners van de wijk Welgelegen hebben al langer last van een hoge grondwaterstand. Ook is de openbare ruimte (zoals stoepen, wegen en het groen) toe aan een flinke opknapbeurt. Daarom is de gemeente bezig met het maken van een Waterplan Welgelegen. Dit doen we samen met klankbordgroep Welgelegen. De leden zijn een aantal bewoners, iemand van de dorpsraad en de basisschool Het Mozaïek, medewerkers van de gemeente en een ingenieursbureau.
Meer over Waterplan Welgelegen
 
Veldbloemstraat
Veldbloemstraat
Voor de ontwikkeling van de woningbouw aan de Veldbloemstraat loopt op dit moment een bestemmingsplanprocedure. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 16 augustus 2021 zes weken ter inzage gelegen. Iedereen die er wat van vond heeft dat kunnen laten weten door een zienswijze in te dienen. We verwachten dat het college van burgemeester en wethouders nog dit jaar het bestemmingsplan bespreekt. Het bestemmingsplan met de reacties op de zienswijzen gaat daarna naar de gemeenteraad voor vaststelling. Begin volgend jaar wordt het daar besproken. De gemeente begint in de tussentijd met het voorbereiden van werkzaamheden.
Meer over voorbereiding werkzaamheden
 
Flexwonen Oosterdreef
Flexwonen Oosterdreef
Deze week hebben Ymere en de Gemeente Haarlemmermeer een handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor 60 flexwoningen in Nieuw-Vennep. Vlak bij het station wordt begin volgend jaar gestart met de bouw. Een paar maanden na het begin van de bouw zal de eerste bewoner al een sleutel krijgen. De bouw van flexwoningen gaat namelijk vrij snel. De woningen zijn bedoeld voor 1 tot 2 personen.
Meer over Flexwonen Oosterdreef
 
Flexwonen Sarabande
Flexwonen Sarabande

Er ligt een plan om het tijdelijke noodgebouw voor basisschool 't Venne aan de Sarabande om te bouwen naar 28 flexwoningen. In oktober is de vergunning aangevraagd. Deze aanvraag wordt nu getoetst door de omgevingsdienst. Als alle stukken, inclusief het parkeeronderzoek, goed worden gekeurd is er een voorlopige vergunning. Hierna start een periode van zes weken om bezwaar te maken. Als er geen gegronde bezwaren zijn wordt de vergunning definitief.

Meer over Flexwonen Sarabande
 
Masterplan Pionier-Bolsterrein
Pionier-Bolsterrein
Het ontwerp-masterplan van het Pionier-Bolsterrein heeft van 21 september tot en met 2 november ter inzage gelegen. Iedereen die er wat van vond kon er een reactie op geven. De gemeente heeft 19 reacties ontvangen. Vanwege de inspraakreacties kan het masterplan nog worden aangepast. Daarna gaat het masterplan naar verwachting begin volgend jaar naar de gemeenteraad om het vast te stellen. 
Meer over het Pionier-Bolsterrein
 
Nieuwe Kom centrumgebied parkeren 
Nieuwe Kom
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het centrum van Nieuw-Vennep aan te wijzen als centrumgebied voor parkerenHiervoor was de parkeernorm ‘rest bebouwde kom’. Door deze verandering hoeven er in het centrum bij het project Nieuwe Kom minder nieuwe parkeerplaatsen te komen.
Meer over Nieuwe Kom
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn