Parkeren | gemeente verhuist | bouw Hyde Park en meer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 

 De gemeente verhuist. Vanaf 20 december 2021 is de gemeente op twee tijdelijke locaties in Hoofddorp op afspraak te bezoeken. Een afspraak maken kan telefonisch of via de website.

15 oktober 2021
In deze nieuwsbrief:
1. Gemeente verhuist in december
2. Trots op TROM
3. Parkeerterrein naast raadhuis binnenkort open
4. Eerste paal Notting Hill - Hyde Park
5. Bouw Notting Hill begonnen - Hyde Park
6. Veilige fietsroute om Hyde Park heen
7. Uitdunnen planten wandelbos
 
Gemeente verhuist in december
Tijdelijk gemeentehuis Beukenhorst
De gemeentelijke organisatie in Hoofddorp gaat verhuizen. Het raadhuis wordt gesloopt en er komt een nieuw gemeentehuis aan het Raadhuisplein. In de tussentijd huurt de gemeente 2 kantoren in Hoofddorp. Vanaf 20 december kunt u op afspraak terecht in Beukenhorst op Taurusavenue 100 voor Burgerzaken, Vergunningen en het Ondernemersplein. De gesprekken van Sociale Dienstverlening en leerplicht zijn vanaf die datum in kantoor 'Polderlanden' in het overdekte winkelcentrum Vier Meren.
Lees meer over de verhuizing
 
Trots op TROM
Dok architecten - Liesbeth van der Pol
We interviewden Liesbeth van der Pol, architect bij en mede-eigenaar van Dok architecten. Liesbeth en haar collega’s ontwierpen TROM, dat op de plek van het voormalig V&D gebouw en De Deining komt.

"Als je dan met de lift naar boven gaat, stap je daar in één klap uit in een enorme binnentuin. Het wordt een soort park, met allerlei bomen, een wandelroute en plekken om te zitten."
Lees het hele interview
 
Parkeerterrein naast raadhuis binnenkort open
parkeergarage naast raadhuis
Een deel van het parkeerterrein naast het raadhuis was gesloten omdat de parkeergarage werd gesloopt. Dit is nu afgerond. Naar verwachting kunt u op 1 november vanaf 12 uur weer parkeren op het terrein waarop de garage stond. Er zijn 200 parkeerplaatsen beschikbaar. Op dit deel van het parkeerterrein, afgescheiden door een berm, geldt nog steeds het C-tarief. Dit staat op het terrein aangegeven met borden.
Lees meer over parkeren
 
Eerste paal Notting Hill
Notting Hill impressie
Maandag 11 oktober boorde de bouwer (KBM Groep) de eerste paal van Notting Hill in Hyde Park. Notting Hill bestaat uit 310 appartementen en is het tweede deel van Hyde Park dat wordt gebouwd. De bouw van Notting Hill begint eerder dan gepland omdat de meeste woningen snel zijn verkocht. 
Lees meer over Notting Hill 
 
Bouw Notting Hill begonnen
bouw notting hill
Met het slaan van de eerste paal is de bouw van Notting Hill begonnen. De eerste tijd bestaat het werk uit het in de grond schroeven van de funderingspalen. Deze techniek veroorzaakt veel minder geluid en minder trilling. Na de palen worden de damwanden aangebracht. Het reguliere werk wordt gedaan tussen 07.00 uur ‘s ochtends en 17.00 uur ’s middags. 
Lees meer over de werkzaamheden
 
Veilige fietsroute om Hyde Park heen
Hyde Park plattegrond
Zoals u misschien heeft gemerkt, is er voor fietsers een omleidingsroute gemaakt om Hyde Park heen. Het gaat om de fietsroute van Hoofddorp centrum naar de fietsenstalling van het station en andersom. Voor de veiligheid is het belangrijk dat het (doorgaand) fietsverkeer zo veel mogelijk wordt gescheiden van bouwverkeer. Dit kan niet als fietsers door Hyde Park blijven rijden. De fietstijd en afstand is hetzelfde gebleven. De route loopt voor 75% over een vrijliggend fietspad en fietsonderdoorgang. De omleiding is aangegeven met borden en blijft tot februari.
Lees meer over Hyde Park 
 
Uitdunnen planten in wandelbos
stadspark hoofddorp
Om het wandelbos in Hoofddorp te kunnen omvormen naar een meer recreatief park – veilig, open en bereikbaar van alle kanten – moest een aantal planten (heesters) weggehaald worden. Een deel van deze werkzaamheden is al uitgevoerd. In het voorjaar bekijkt de gemeente wat opkomt. Aan de hand daarvan wordt een beplantingsplan gemaakt.  

"We laten zoveel mogelijk bomen staan, maar de beplanting daaronder moet wel wat meer open worden." - landschapsarchitect van Vliet
Lees meer over de werkzaamheden
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn