Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 212
Juli 2021
In deze nieuwsbrief:
- Bestuurlijke Voortgangsrapportage 2021
- Sloopwerkzaamheden Saturnusstraat
- Jongeren en kinderen denken mee over speelplekken
- Update Hyde Park
- Bewoners kiezen voor 7 bloeiende bomen
 
Bestuurlijke Voortgangsrapportage 2021

Eens per jaar verschijnt de Bestuurlijke Voortgangsrapportage met de stand van zaken per gebied binnen Stadscentrum Hoofddorp. Deze ontwikkelgebieden zijn: Raadhuisplein en omgeving (waaronder het nieuwe gemeentehuis), Stadspark Hoofddorp, Hyde Park, Binnenweg en omgeving en het winkelcentrum. Daarnaast leest u in de rapportage over ruimtelijke maatregelen en de aanpak van communicatie en participatie. 

Bekijk de Voortgangsrapportage
 
Sloopwerkzaamheden Saturnusstraat
Nieuws bouwwerkzaamheden Hyde Park
Deze maand wordt in Hyde Park verder gegaan met de sloopwerkzaamheden van de voormalige hogeschool aan de Saturnusstraat. Hier komt het gebouw Knightsbridge met ongeveer 400 appartementen. Het is mogelijk dat het geluid van de werkzaamheden in de omgeving te horen is. De werkzaamheden hebben geen invloed op de bereikbaarheid in de buurt. 
Lees meer over de sloopwerkzaamheden
 
Jongeren en kinderen denken mee over speelplekken
Donderdag 3 juni deelden kinderen en jongeren hun ideeën voor de speelplekken in het stadspark met ontwerpbureau Carve. Waar denken ze aan als ze de plekken zien? Hoe willen ze er spelen? Wat willen ze er doen? Dat vertelden de kinderen aan de ontwerpers. Zij gaan nu aan de slag met de ideeën. In het definitief ontwerp van het stadspark wordt uitgewerkt hoe de speelplekken er precies uit komen te zien. 
Lees meer over de ontwerpdag
 
Update Hyde Park

De werkzaamheden aan Kensington zijn in volle gang! Dit wordt het eerste gebouw van Hyde Park. Er wordt nu gewerkt aan de fundering en de betonnen romp. Ook zijn de eerste stappen gezet voor het gebouw Notting Hill. De oude gebouwen zijn gesloopt en de grond wordt bouwrijp gemaakt. In juni zijn de 310 appartementen van Notting Hill in de verkoop gegaan. 


Foto: © Kees van der Veer 

Meer informatie over Notting Hill
 
Bewoners kiezen voor 7 bloeiende bomen
Bewoners konden in mei kiezen welke bomen zij terug willen zien in het stadspark. De meeste stemmen waren voor “bloeiende bomen”. Landschapsarchitect Martine van Vliet maakte dat 31 mei bekend tijdens het Informatie- en Vragenuur over Hyde Park en het stadspark. De bomen komen in de plaats van de 7 bomen die vorig jaar zijn gekapt voor het omleggen van een waterleiding. De landschapsarchitect kijkt nog waar de bomen het best tot hun recht komen. Het gaat om parkbomen, bomen die vrij staan.
Lees meer over de bloeiende bomen
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn