Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Nieuw-Vennep
Nieuwsbrief
 
5 juli 2021
In deze nieuwsbrief:
1. Veldbloemstraat: 43 betaalbare woningen
2. Klankbordgroep Nieuw-Vennep West van start
3. Locatie tussen de Poststraat en Venneperstraat
4. Nieuws over het Pionier-Bolsterrein
5. Flexwonen Oosterdreef: overleg participatiegroep
6. Tweede locatie voor Flexwonen: Sarabande
7. Bouw op bedrijventerrein Nieuw-Vennep Zuid
8. Nieuwe manier van afval scheiden
 
Veldbloemstraat: 43 permanente betaalbare woningen
Impressie woningen Veldbloemstraat
De gemeente verkoopt grond aan de Veldbloemstaat in Nieuw-Vennep aan woningcorporatie Ymere. Ymere gaat er 43 huurwoningen bouwen, die vooral geschikt zijn voor starters en jongeren. Een deel van deze woningen wordt toegewezen aan inwoners van Haarlemmermeer. 
Lees het nieuwsbericht
 
Klankbordgroep Nieuw-Vennep West van start
Kaart gebied Nieuw-Vennep West
Als alles volgens planning verloopt, begint over een paar jaar de bouw van de nieuwe woonwijk ’Nieuw-Vennep West’ tussen de IJweg en de Driemerenweg. Ontwikkelaars, gemeente en ontwerpers werken momenteel samen aan de plannen van deze nieuwe woonwijk. De klankbordgroep Nieuw-Vennep West denkt mee.
Lees het nieuwsbericht
 
Locatie tussen de Venneperstraat en Poststraat
Sloop panden centrum Nieuw-Vennep
Tussen de Venneperstraat en de Poststraat zijn oude panden gesloopt. Ze maken plaats voor een nieuwbouwplan met winkels op de begane grond en op de verdiepingen erboven woningen en parkeren. Nu is het terrein nog kaal, maar voor een groene aanblik is er gras ingezaaid. Het plan voor de nieuwbouw is al heel ver, maar wordt door de ontwikkelaar nog verder uitgewerkt. Bereikbaarheid is daar een onderdeel van. 
Lees meer
 
Nieuws over Pionier-Bolsterrein
Start sloop voormalig Argo gebouw Westerdreef
Het Pionier-Bolsterrein verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd woon-werkgebied. In juli begint de sloop van het Argo gebouw voor het Westerdreefkwartier. Ook wordt het voormalige Van Groningenterrein ingezaaid. En het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein is bijna af.
Lees het nieuwsbericht
 
Flexwonen Oosterdreef: overleg participatiegroep
Flexwonen locatie Oosterdreef
Aan de Oosterdreef gaat Ymere ongeveer 60 tijdelijke woningen bouwen. Op 27 mei kwam de participatiegroep flexwoningen aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep voor de eerste keer bij elkaar. Na een kennismaking werd onder andere gesproken over de participatie rond de kavelafscheiding met de volkstuinen en de gemeenschappelijke binnentuinen. Betrokkenen hebben zich aangemeld om samen te kijken naar de gedeelde tuinen.
Lees het verslag
 
Tweede locatie voor Flexwonen: Sarabande 
Sarabande Flexwonen tweede locatie
Het tijdelijke noodgebouw voor basisschool 't Venne aan de Sarabande wordt omgebouwd naar flexwoningen. In deze woningen komen spoedzoekers uit de gemeente. Flexwonen NH gaat het gebouw Sarabande, in bezit van de gemeente, ombouwen tot 28 woningen. Flexwonen NH organiseert na de zomer samen met de gemeente een informatieavond.
Lees het nieuwsbericht
 
Bouw op bedrijventerrein Nieuw-Vennep Zuid
Bouw bedrijventerrein Nieuw-Vennep Zuid
Op bedrijventerrein Nieuw-Vennep Zuid wordt volop gebouwd. Zo is op 11 juni is de eerste paal van het project aan de Pondweg geslagen door ontwikkelaar Mackenzie Real Estate. De kavel van Prohuis aan de Drachmeweg is bijna gereed. Ook de bouw van Durfort Vastgoed aan de Pesetaweg is in volle gang.
Lees het nieuwsbericht
 
Nieuwe manier van afval scheiden
Veel van ons afval bestaat uit bruikbare grondstoffen, zoals GFT en Etensresten of Plastic (zie afbeelding). Door afval beter te scheiden, kunnen we die grondstoffen hergebruiken voor nieuwe producten. Daarom gaat Haarlemmermeer over op een nieuwe manier van afval scheiden.
Lees het nieuwsbericht
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn