Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 212
Mei 2021
In deze nieuwsbrief:
- Informatie- en vragenuur Hyde Park en Stadspark Hoofddorp
- Live meekijken met bouw Hyde Park
- Taart met of zonder bril?
- Van alles te beleven in Stadspark Hoofddorp
- Beslis mee over 7 nieuwe bomen in het stadspark
Column Johan Rip: Een groen stadscentrum
 
Informatie- en vragenuur Hyde Park en Stadspark Hoofddorp
Save the date! Op maandag 31 mei van 19.30 tot 20.30 uur is er op de Facebookpagina van Stadscentrum Hoofddorp een informatie- en vragenuur over Hyde Park en het stadspark. Wethouders, architecten en stedenbouwkundigen geven uitleg over de ontwikkelingen in Hyde Park en het stadspark. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Meer informatie volgt.
 
Live meekijken met bouw Hyde Park
Hyde Park is volop in ontwikkeling. Wist u dat u mee kunt kijken met de bouw van Hyde Park? Via de bouwcamera kunt u live de bouwwerkzaamheden zien. Het beeld wordt iedere vijf minuten vernieuwd. 
Bekijk de beelden van de bouwcamera
 
Taart met of zonder bril?
Met alle problemen waar ondernemers door corona mee te maken hebben, is ‘omdenken’ voor hen belangrijker dan ooit. In Haarlemmermeer zijn veel voorbeelden van ‘omdenken’. Zo ging opticien Lennart Akkerman van Zien Optiek naast mooie brillen ook mooie taarten verkopen. Hoe word je in een crisis als deze een succesvolle taartenbakkende brillenverkoper?
Lees het verhaal van Lennart Akkerman
 
Van alles te beleven in Stadspark Hoofddorp
Stadscentrum Hoofddorp gaat er de komende jaren heel anders uitzien. Daarom interviewen we architecten van wie de ontwerpen straks zijn terug te zien in het stadscentrum. Deze keer spreken we Martine van Vliet, landschapsarchitect en stedenbouwkundige bij LOOSvanVLIET. LOOSvanVLIET maakte in 2019, samen met de werkgroep Stadspark, het voorlopig ontwerp voor het stadspark.
Lees het interview met Martine van Vliet
 
Beslis mee over 7 nieuwe bomen in het stadspark
Vorig jaar is er een belangrijke waterleiding van drinkwaterbedrijf PWN verlegd vanaf Hyde Park naar de andere kant van de Kagertocht. Doordat de waterleiding onder het stadspark doorloopt, moesten hiervoor zeven bomen gekapt worden. Voor elke gekapte boom komt straks een boom terug in het stadspark. Welk soort bomen dat is? Dat kiest u! Geef uw stem uiterlijk 30 mei door.   
Beslis mee over de 7 nieuwe bomen
 
Column Johan Rip: Een groen stadscentrum
Waar in ons land de meeste mensen vroeger op het platteland woonden, woont tegenwoordig maar liefst 70% van de Nederlanders in een stedelijke omgeving. En waar meer mensen dichter op elkaar wonen is er vaak minder groen. Dat is jammer, want meer groen maakt een stad leefbaarder en de inwoners ervan gezonder. En dat weet ik, als Hoofddorpse boerenzoon, als geen ander! Daarom juich ik het toe dat we, naast de broodnodige nieuwe woningen, in Hoofddorp ook een groen en leefbaar stadscentrum creëren.
Lees de column van wethouder Johan Rip
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn