Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 212
April 2021
In deze nieuwsbrief:
- Reageren op de visie kan nog tot en met zondag
- Kantorengebouwen Van der Willigenlaan maken plaats
- Lente in het stadscentrum
- Ontwerpvergunning Notting Hill ter inzage
- Architect gezocht voor nieuw gemeentehuis
- Verslag bijeenkomst Binnenweg
- Bouw Gerritshoeve in beeld
- Hyde Park in aanbouw
 
Reageren op de visie kan nog tot en met zondag
Groen in de openbare ruimte van het stadscentrum zoals bomen en planten: belangrijk of onbelangrijk? Een goede bereikbaarheid met de fiets, auto en ov? Horeca ’s avonds of juist overdag? En wat is er nodig voor een stadscentrum voor iedereen? Laat uw stem horen en reageer tot en met 4 april op de visie voor het stadscentrum. 
Reageer hier op de visie
 
Kantorengebouwen Van der Willigenlaan maken plaats
De meeste mensen kennen ze wel, de twee kantoorgebouwen aan de Burgemeester van der Willigenlaan achter de bibliotheek. Op deze plek komen zo’n 140 nieuwe appartementen. Hiervoor tekent Gemeente Haarlemmermeer een intentieovereenkomst met ontwikkelaar Equilis Nederland.
Lees meer over de intentieovereenkomst
 
Lente in het stadscentrum
H
Het is lente! Niet alleen de fruitbomen in het stadspark staan weer in volle bloei, ook de bloembakken in het stadscentrum staan vol met de speciale Haarlemmermeer tulpen. Deze speciaal voor Haarlemmermeer gekweekte tulp geeft kleur aan de omgeving. De bakken met tulpen staan in Hoofddorp bij het raadhuis, op het Marktplein, Polderplein, Van Stamplein en bij het station.
 
Ontwerpvergunning Notting Hill ter inzage
De ontwerpvergunning voor de bouw van 311 appartementen in Hyde Park ligt ter inzage tot en met 4 mei. Het gaat om de woningen in het bouwdeel Notting Hill (blok 13-16) op de plek Jupiterstraat 2-60 en Planetenweg 2-44. Bij deze zes appartementengebouwen rond een binnentuin komen ook parkeerplaatsen. En op de begane grond ruimten voor bijvoorbeeld kantoren, een gezondheidscentrum, sportschool of kapper. Het ontwerpbesluit staat op officielebekendmakingen.nl. In de bekendmaking staat hoe zienswijzen kunnen worden ingediend.
Lees meer over de ontwerpvergunning
 
Architect gezocht voor nieuw gemeentehuis
Architecten kunnen zich tot 3 mei aanmelden om mee te dingen naar de opdracht voor het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis. Het college heeft dinsdag 18 maart besloten welke procedure hiervoor wordt gevolgd. Het nieuwe gemeentehuis komt op de plek van het huidige raadhuis. 
Lees meer over de selectie
 
Verslag bijeenkomst Binnenweg
Op 23 maart was de tweede bijeenkomst van de werkgroep Binnenweg. Op de agenda stonden de mogelijkheden voor een andere inrichting van de Nieuweweg. Er werd veel gesproken over de balans tussen prettig verblijven aan de ene kant en een goede bereikbaarheid en voldoende parkeerplekken aan de andere kant.
Lees meer over de bijeenkomst
 
Bouw Gerritshoeve in beeld
De bouw van café-restaurant de Gerritshoeve is in volle gang! Kees van der Veer heeft prachtige foto’s gemaakt van de verplaatsing en heropbouw van de historische hoeve. Ook is er een filmpje over de kastanjebomen die straks deel uitmaken van het bijzondere interieur van de Gerritshoeve. Architect Gijs van der Waal geeft hier uitleg bij.
Bekijk hier de foto's en het filmpje
 
Hyde Park in aanbouw
Na jaren van plannen maken, zijn nu de eerste tekenen van het veranderen van Hyde Park van kantorengebied naar woonwijk zichtbaar. Vorig jaar zijn de eerste woningen van bouwdeel Kensington in de verkoop gegaan en is aannemer De Vries en Verburg begonnen met heien. Het heien is begin februari afgerond. Bijna 575 palen zijn de grond ingegaan. Ook de werkzaamheden voor de retourbemaling zijn bijna klaar. Binnenkort wordt de bouwkuip ontgraven en wordt begonnen met het eerste betonwerk, de fundatie en de keldervloer onder Kensington.
Lees meer over de werkzaamheden
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn