Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 212
Februari 2021
In deze nieuwsbrief:
- Wat voor stadscentrum moet Stadscentrum Hoofddorp zijn?
- Informatie- en vragenuur 
- Bouw van de Gerritshoeve gaat beginnen
- Parkeergarage naast raadhuis wordt gesloopt
- Plannen voor Planetenweg 83-99
- Interview met Winy Maas
 
Wat voor stadscentrum moet Stadscentrum Hoofddorp zijn?
Er gaat veel gebeuren in het centrum van Hoofddorp. Hoe ziet het stadscentrum er in de toekomst uit, wat voor stadscentrum moet het zijn en wat moet daarvoor gebeuren? Dat beschrijft de Visie Stadcentrum Hoofddorp. Het college van B&W heeft de concept-visie vastgesteld. U kunt hierop reageren t/m 4 april. Daarna worden de reacties verwerkt en gaat de visie naar de gemeenteraad.
Lees meer over de visie en hoe u kunt reageren
 
Informatie- en vragenuur
Op woensdag 3 maart om 19.00 uur is er op de Facebookpagina van Stadscentrum Hoofddorp een informatie- en vragenuur met wethouders, architecten en ambtenaren die uitleg geven over de ontwikkelingen. Iedereen kan dan vragen stellen. Ook kunt u reageren op de concept-visie. Hiervoor is geen Facebookaccount nodig. Heeft u wel een Facebookaccount, dan kunt u een herinnering instellen zodat u een melding krijgt als de uitzending begint.
Informatie- en vragenuur op Facebook
 
Bouw van de Gerritshoeve gaat beginnen
Op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Planetenweg komt café-restaurant de Gerritshoeve. Het gebouw van De Gerritshoeve is een bestaande klassieke boerenschuur uit Haarlemmermeer, deze wordt opnieuw opgebouwd tussen de kastanjebomen. De bouw start begin maart. De schuur vormt een mooi contrast met de stadse wijk Hyde Park. De verwachting is dat het café-restaurant volgend voorjaar opengaat voor lunch, borrel en diner.
Lees meer over de Gerritshoeve
 
Parkeergarage naast raadhuis wordt gesloopt
Sinds begin december is de parkeergarage naast het raadhuis gesloten. Uit de laatste periodieke controle bleek dat de stalen delen zijn aangetast en dat de betonvloeren scheuren hebben. Omdat de garage tijdelijk was en de herstelkosten erg hoog zijn, wil het college van B&W de parkeergarage slopen. Na de sloop komen hier weer ongeveer 200 parkeerplaatsen beschikbaar. Naar verwachting is de sloop in november 2021 afgerond. U kunt nog steeds parkeren op plekken langs de parkeerroute
Lees meer over de sloop
 
Plannen voor Planetenweg 83-99
Op de plek van het kantoorpand aan de Planetenweg 83-99 in Hyde Park komen appartementen, met daaronder parkeren en op de begane grond ruimten voor winkels of horeca. De gemeente heeft daarvoor een intentieovereenkomst gesloten met eigenaar MSolutions Real Estate. De plannen moeten passen in het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park. De gemeente en de ontwikkelaar onderzoeken nu wat de mogelijkheden zijn. Daarna volgt een anterieure overeenkomst.
Lees meer over de intentieovereenkomst
 
Interview met Winy Maas
Stadscentrum Hoofddorp gaat er de komende jaren heel anders uitzien. Daarom interviewen we architecten van wie de ontwerpen straks zijn terug te zien in het stadscentrum. Deze keer spreken wij Winy Maas, stedenbouwkundige bij MVRDV. De architecten van MVRDV tekenden het stedenbouwkundig plan van Hyde Park.
Lees hier het interview
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Linkedin   LinkedIn